facebook

Tempo Happening – Historiek.

1994: Chiro Tempo viert 50j Chiro met o.a. een jongeren evenement “Tempo Rock” verdeeld over twee weekends met optreden van LSP Band, Groove Mania e.a. Maar ook met een Stu Bru Afrekeningfuif.
 
1995: Tempo Rock wordt Tempo Happening en gaat door in één weekend. Dit jaar met een eerste schuimparty. Zelfs met gratis inkom. Ook dit jaar doen de Art=Choc T-shirts hun blijde intrede.
 
1996: De toenmalige Studio Brussel visie zorgt ervoor dat de Afrekening maar twee opeenvolgende jaren naar een zelfde locatie mag komen. Donna’s dansfolie zorgt voor veel kopzorgen en een financiële kater.
 
1997: Dit jaar een nieuwe afrekening. 
De inmiddels bekender wordende schuimparty wordt uitgebreid met een message wall ; SMS daiting avant la lettre, maar dan via een briefje en een stylo, blijkt een groot succes.
 
1998: 5 jaar Tempo Happening zorgt voor een tweede tent met cocktailbar, maar ook voor een zware overstroming welke de nodige problemen geeft voor de opstelling van de tenten. Op zondag na de Afrekening wordt er zelfs 6 – 12 en 20 km gewandeld.
 
1999: Aankoop van “Fluffy” onze TH eend, waarvan de afscheid nemende volwassen begeleiders, Ludo en Anne, peter en meter worden.
 
2000: Storm blaast tent weg! Staat op de T-shirts vermeld. En het wordt bijna werkelijkheid ook. In heel Antwerpen worden evenementen afgelast. Maar Tempo Happening gaat door, met een eerste maal Peter Vande Veire op de Afrekening.
De wandelzondag wordt wegens te veel werk op één weekend afgevoerd.
 
2001: Een overijverige aannemer breekt tijdens de aanleg van de Leugenbergbocht de voetgangersbrug gedeeltelijk af en sluit op die manier de hoofdtoegansweg naar TH af.
Na de nodige persaandacht wordt met containers een noodbrug gebouwd.
 
2002: Truckersstakingen over heel het land leggen het verkeer lam. Ook Tempo Happening wordt getroffen. Licht en geluid dreigt niet ter plaatse te geraken. Echter enkele flessen jenever doen wonderen. Inmiddels krijgen de T-shirts een kleurtje en er wordt een eerste maal in euro betaald.
 
2003: Viering 10 jaar met female techno DJ’s, een eerste TH DVD, eerste sponsoretentje en een sublieme verkleedpartij van Peter vande Veire als hoogtepunt tijdens De Afrekening. Voor ons jubileum mogen in chiro-uniform uitgedoste jongeren tijdens de Afrekening aan halve prijs fuiven.
 
2004: Eerste Kids Happening op de zondag voor het fuifweekend. De schuimparty krijgt meer en meer nationaal bekende namen op het podium. Jan Bosman bijt de spits af.
 
2005: Tijdens de Schuimparty is er een eerste maal een live dance act (Milk inc). Onze sponsors en genodigden verwelkomen we vanaf nu in de nieuwe VIP lounge. Tijdens De Afrekening valt “Beertje Bert” van het podium en kneust daarbij enkele ribben. Ons goed hart brengt voor Kom op Tegen Kanker een aardige duit in het zakje.
 
2006: Steeds maar beter en beter wordend trekt onze eigen Schuimparty nu meer bezoekers aan dan De Afrekening. De Afrekening blijft uiteraard met voorsprong de grootste Stu Bru fuif in zijn soort.
 
2007: De vierde Kids Happening met een heuse death-ride zorgt ervoor dat ons terras uit zijn voegen barst en is voortaan ook gratis. Na 14 jaar worden alle verwachtingen overtroffen met bijna 8000 bezoekers.
De fuifbeesten van het eerste uur komen inmiddels met hun kroost naar de Kids Happening afzakken. Papa en mama vinden we tijdens de fuiven in onze, ondertussen netjes uitgebouwde, VIP lounge terug.
Tijdens de Schuimparty is er zelfs een echt huwelijksaanzoek.
 
2008: De kids Happening vierde zijn 5e verjaardag. Het mooie weer zorgde wederom voor een overvol terras en terwijl mama en papa van een koel drankje genoten konden de kinderen zich uitleven op de death-ride, een van de springkastelen of op verkenning in de speleo mammoet. Een weekend later was ook de 15e editie van de Tempo Happening een waar succes. Met een 2Fabiola live op het podium en een line-up van DJ’s om u tegen te zeggen, aangevuld met een extra schuimkanon en een sublieme licht en lasershow tijdens de schuimparty kunnen we met zekerheid zeggen dat we deze 15e editie in stijl hebben gevierd. 

 

2009: Tempo Happening viert Fluffy's tiende verjaardag!  De gekroonde eend geniet van een spetterend optreden van Lasgo op haar verjaardagsfeest.  Daags nadien gaat ze helemaal uit de bol op de Afrekening!

2010:  Wegens blauw alg, kan geen gebruik gemaakt worden van Ekers Putwater.  Opdat onze schuimfuif niet in het water zou vallen, worden in allerijl enkele zwembaden uit tuinen van organisatoren gehaald en op ons terrein opgesteld om als watervoorraad te dienen.  Bij AWW wordt een standpijp gehaald, welke we aan Luithagen kunnen inpluggen.  Ter plekke wordt het "standpijprijden" uitgevonden om na 2 dagen op en neer rijden met een aanwagen met watervat over voldoende water te beschikken voor onze schuimfuif.

2011: Onze eerst editie van Night of the DJ's was een succes.

2012: Voor het eerst genieten onze VIP's van dichtbij van Night of the DJ's en de Afrekening.  Vanop hun VIP-podium, aansluitend aan de VIP lounge in de feesttent zagen ze dat het goed was.

2013: Tempo Happening vierde zijn 20ste editie door maar liefst 4 evenementen in te richten.  Op deze manier werden 2 weekends gevuld met een SchuimparT'n (voor de 12-16-jarigen), de 10de editie van de Kids Happening, the night & de afrekening.

2014: Come, see and have fun @ de kids happening & de afrekening.

Hoe de geschiedenis verder wordt geschreven kan u mee komen invullen tijdens onze 21e editie

Info
Based on design by Grafikbüro Wien
menu